Merofix

Merofix: Betrouwbare producent van innovatieve fietsbeugels

Merofix: Betrouwbare producent van innovatieve fietsbeugels

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in fietsbescherming en fietsvervoer zocht een producent voor hun fietsbeugels. Dit omwille van een prijsstijging bij hun huidige leverancier en omdat ze de productie dichter bij huis wensten. 

De zaakvoerder legt kort uit wat een fietsbeugel is: “Een fietsbeugel is een onderdeel van een fietsdrager die specifiek gemaakt is voor bedrijven. We hebben rekken waar 5 tot 20 fietsen op geplaatst kunnen worden. Elke wielgoot heeft twee haken. Deze haken zijn op hoogte verstelbaar en moeten tussen het spatbord passen. De fietshaak houdt de band vast.”

Samen met Kristof en Koen hebben ze gekeken naar de productiemogelijkheden en enkele prototypes ontwikkeld. Na het testen van de prototypes kozen ze Merofix als hun nieuwe leverancier. 

De zaakvoerder merkte al snel dat Merofix meedenkt met zijn klanten. Hij vertelt het volgende over het productieproces: “Het heeft ongeveer 1 maand geduurd om de perfecte haak te ontwikkelen. In de haak zitten twee hoeken. Dit maakt de productie moeilijker. We hebben verschillende methodes bekeken en kosten vergeleken. Uiteindelijk heeft Merofix zelf een mal ontwikkeld om de haak vrij eenvoudig en kostenefficiënt te produceren.”

“Doorheen de samenwerking stootte ik op een nieuw probleem: de e-bike werd steeds zwaarder waardoor de haak versterkt moest worden. Samen met Koen hebben we gekozen om de dikte van de haak aan te passen aangezien dit het meest kostefficiënt is. Uit deze situatie merkte ik dat ze echt heel betrokken zijn en dat wij ook betrokken werden in het ontwikkelingsproces van de haak” 

“Doordat Merofix meedenkt met zijn klanten, correct communiceert en kort op de bal speelt, is dit een duurzame samenwerking. Daarnaast is het gewoon fijn samenwerken met Koen en Kristof!”