Merofix

Draadstangkorven voor spoorweg infrastructuurproject

Merofix ontwikkelt ankerbouten, trek- en draadstangen, aanlaseinden en andere schroefdraadproducten op maat voor allerhande industriële toepassingen. Het verhaal van Merofix startte intussen 40 jaar geleden. Vandaag is Merofix gegroeid tot een stabiele KMO met 10 vaste medewerkers.

Voor een spoorweginfrastructuurproject aan het station van Hasselt zocht Stadsbader Contractors een partner die draadstangkorven op maat kon voorzien. Met deze draadstangkorven werd vervolgens een stevige verankering gemaakt tussen een metalen bovenleidingspaal en een betonnen funderingsvoet.

Bert Butenaers is Senior Project Manager bij Stadsbader Contractors. Hij vertelde het volgende over de samenwerking:

Ik dacht meteen aan Merofix bij dit project. We hebben hen leren kennen bij een ander spoorweg infrastructuurproject in Namen. Aangezien de samenwerking daar heel vlot verlopen was, en omdat Merofix op vlak van prijs-kwaliteit gewoon goed zit, hebben we hen onmiddellijk terug gecontacteerd bij het project in Hasselt.

Merofix zet steevast in op efficiëntie in functie van snelle levering, zonder toegevingen te doen aan de strenge kwaliteitseisen. Voor dit project werden de draadstangkorven binnen de 2 weken op maat geproduceerd en afgeleverd op de werf.

“Ik zou Merofix zeker aanbevelen aan collega’s. Zij zijn flexibel, ze werken snel en denken mee met ons. Daarnaast staan zij ook steeds klaar om te helpen bij kleinere werken die wel eens ad hoc moeten gebeuren,” aldus Bert Butenaers.